Opening Le Mans

Poster A3

Zeg je Zandvoort, dan zeg je autosport. Ieder jaar ten tijde van de Historische Grand Prix besteedt het Zandvoorts Museum aandacht aan de historie van het circuit van Zandvoort.

24 augustus om 16.00 uur: Opening tentoonstelling in het Zandvoorts Museum.
U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Dit jaar zetten we de schijnwerpers op Nederlandse coureurs in de zwaarste race ter wereld, de 24 uur van Le Mans. Natuurlijk denk je dan meteen aan Jan Lammers en Gijs van Lennep, want zij wonnen deze slijtageslag. Maar wist je dat er alles bij elkaar 40 Nederlanders deelgenomen hebben aan de 24 uur?

Daarom zet het Zandvoorts Museum deze bikkels van 24 augustus tot en met 28 oktober in de spotlight. “Van Zandvoort naar Le Mans. Nederlandse helden in de 24 uur” toont de successen, maar ook de mislukkingen. Ruim 70 jaar racehistorie komt tot leven in foto’s, filmbeelden, schaalmodellen, posters en memorabilia.

Maak kennis met deze 24-uurs helden in het Zandvoorts Museum ‘Van Zandvoort naar Le Mans’ van 24 augustus t/m 28 oktober 2018.