Elizabeth Muusha

Vanochtend heeft het Zandvoorts Museum de Zimbabwaanse directeur van de National Galery Mutare, Elizabeth Muusha, op bezoek gehad. De stedenband Haarlem-Mutare heeft haar uitgenodigd om met een aantal kunstenaars en kunstinstellingen te overleggen over mogelijke kunstprojecten en samenwerkingspartners.

Zij opent op 24 mei de tentoonstelling Haarlem Circulair en Duurzaam in het Kweekcaf√© in de voormalige stadskweektuin van Haarlem. Het doel van haar werkbezoek is om via kunst en cultuur de duurzame ontwikkelingsdoelen op een aansprekende manier aan de orde te stellen. Het Zandvoorts Museum vond het een eer haar te mogen ontvangen.

logo zandvoorts museum klein

Afgelopen Vrijdag ontvingen wij als Zandvoorts Museum,

Voor de 2ekeer op rij de heren van de Babbelwagen.

Ook deze keer was het een groot succes, ongeveer 60 gasten genoten van de mooie verhalen over oud-Zandvoort.

Voordat de heren losbarsten met hun mooie verhalen,

konden de gasten eerst genieten van een kopje koffie.

In de pauze en na afloop was er ruimte voor een drankje en een kleine versnappering.

Wij hopen de Babbelwagen snel weer een keer te ontvangen!

Moodboard

Twee Reinwardt Studenten ontwerpen voor ons een onderdeel van onze nieuwe vaste tentoonstelling;
De Wonderkamer!
In de Wonderkamer zullen verschillende verhalen van Zandvoort worden verteld.
Aan de hand van bijzondere objecten worden bekende en onbekende verhalen uitgelicht.
Een intiem kijkje in een aantal van de vele schatten die Zandvoort rijk is.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 13 mensen, lachende mensen, zittende mensen en binnen

Afgelopen Maandag waren de eerste bezoekers van onze nieuwste tentoonstelling er al vroeg bij!

Het ontmoetingscentrum 'De Zandstroom' kwam langs om de prachtige kunstwerken van Ada Breedveld en Liesbet Milort te bewonderen,

Uiteraard werd er daarna nog even na gesproken over ons mooie museum aan de stamtafel met een kopje koffie erbij.

Feestelijke opening Frisse Wind!

Afgelopen vrijdag was het dan zover,

de opening van onze nieuwste tentoonstelling!

Een enorm geslaagd feest dat werd geopend door Ellen Verheij, wethouder cultuur.

De aankomende maanden kunt u alle prachtige werken van Ada Breedveld én Liesbet Milort komen bewonderen,

tot en met 23 Juli 2019 zijn deze kunstwerken bij ons te zien!