Pop up museum in Raadhuis

Van 16 juli 2021 10:00 tot 31 december 2021 16:00
Categorieën: tentoonstelling
Gezien: 5658

Zandvoort wil voor bezoekers en bewoners aantrekkelijk en uitnodigend zijn. Met een kwalitatief en divers jaarrond aanbod. Voor bezoekers, bewoners en ondernemend Zandvoort. Het oude gedeelte van het Raadhuis staat al jaren leeg. De statige Raadzaal boven wordt nog wel gebruikt. Wat is er mooier om beneden een Pop Up museum te maken. Dit sluit immers prima aan bij de Cultuurvisie in wording en het actieplan Centrum. We verwachten met deze expositie zowel een breed nationaal publiek, als buitenlandse toeristen te bereiken. Het bestuur van het Zandvoorts museum ondersteunt de plannen.

Een mooie tijdelijke tentoonstelling van een unieke mix van een verzameling geluidsdragers, autosport, circuit Zandvoort, en historie Raadhuis in de oudbouw (beneden) van het Zandvoortse Stadhuis. De organisatie ligt in handen van het Zandvoorts museum.

Jelle Attema heeft prachtige houten en metalen geluidsapparatuur. Deze zijn ook deels te horen bij demonstraties. Er is een model van de allereerste tinfoliefonograaf van Edison. Ook zijn er tientallen versies van Nipper, het bekende witte hondje dat luistert naar de stem van zijn baas (His Masters Voice). Er zijn ook voorlopers van de jukebox: Grote houten platenspelers met muntinworp die rond 1920 in danszalen werden gebruikt. Enkele dames tonen op de dansvloer prachtige Charleston-jurken uit de ‘twenties’.

CAR ART is een tentoonstelling van kunst rond auto's, met een knipoog en soms een beeldend commentaar op de Grand Prix. De tentoonstelling bestaat uit auto-artefacten, tweedimensionaal en ruimtelijk werk van diverse hedendaagse kunstenaars. De expositie geeft een andere kijk op het thema wat op dit moment de stad beheerst. Auto's worden geportretteerd, auto's worden omgebouwd tot bijzondere objecten, motorolie wordt gebruikt als verf en autobanden als materiaal. De tentoonstelling is een onderdeel van de side-events van Zandvoort Beyond en zal eind augustus worden uitgebreid met een twee weken durende buitententoonstelling op de Boulevard de Favauge. De expositie is een samenwerkingsproject tussen het Zandvoorts museum, de Kabelfabriek in Delft en Anne Marion Cense.

CELTIC DOGS CAR Klein CRASH TEST CAR kleingevlagde JOYRIDER klein

De Team Bleekemolen Collectie bestaat uit een verzameling van Racing Memorabilia bijeengebracht tijdens de jarenlange carriëre van de Bleekemolens. Michael startte het in de jaren dat hij in vele raceklassen uitkwam, zoals Form.Vee, Formule 3, Formule 1 en andere formulewagens als Form. Ford, Form.Renault verder in de toerwagens, GT’s van o.a. Renault en Porsche. Ook zijn zoons Sebastiatoan en Jeroen zijn internationaal zeer actief en zullen de traditie zeker voortzetten.

Geopend van vrijdag t/m zondag van 10.00-16.00 uur.
Toegang volwassen € 5,-.
Kinderen tot 18 jaar gratis