Workshop planten tekenen en schilderen met Marjet Visscher

Van 10 december 2022 14:00 tot 10 december 2022 16:00
Geplaatst door Zandvoortsmuseum
Gezien: 2014

Workshop planten tekenen en schilderen met Marjet Visscher
Bij deze workshop creëren we samen een heuse binnenjungle. Neem jij je eigen plant mee? We gaan op zoek naar spannende doorkijkjes en contrasten en je kiest of je die gaat tekenen en/of schilderen.

Marjet Visscher rondde in 2021 de Basisopleiding aan de Wackers Academie af en heeft een liefde ontwikkeld voor het schilderen van planten en natuur. Ze wil deelnemers graag (anders) leren kijken naar planten. Bijvoorbeeld naar het contrast tussen licht en donker en de vorm en textuur van de bladeren.

Locatie: in het Zandvoorts Museum
Tijdstip: 14:00 – 16:00 uur
Datum: zaterdag 10 december
Prijs: € 22,50
Max. aantal deelnemers: 8
Min. aantal deelnemers: 4

Aanmelden via: https://www.wackersacademie.nl/shop/zandvoort-workshops/planten-schilderen/

Over Marjet Visscher
Als kind hield ik altijd al erg van tekenen en knutselen. Uren kon ik daar zoet mee zijn. De tijd vergat ik dan. Dat gevoel komt weer terug als ik helemaal in een schilderij zit en opga in het creatieproces. Op mijn 17e kreeg ik mijn eerste schildersezel en deed ik examen in tekenen en schilderen. Ik deed tussen mijn 25e en 35e verschillende cursussen. Op mijn 35e besloot ik om echt een serieuze opleiding te gaan doen: waarom wachten tot ik 60+ zou zijn? Nu kan ik me nog veel meer ontwikkelen! Met heel veel plezier studeerde ik 6 jaar aan de Wackers Academie in Amsterdam. Momenteel volg ik een masterscholing aan de Klassieke Academie in Groningen. Ik ontdekte dat ik van nature houd van organische vormen en complexe beelden. Ook ga ik graag op avontuur in mijn schilderij. Ik geniet ervan om – als het ware- te verdwalen in mijn eigen werk. Ik zoek naar een combinatie tussen beheersing en controle en spontaniteit en zoek in mijn werken graag de contrasten op: tussen abstract en figuratief, tussen licht en donker, tussen zachte en scherpe grenzen, tussen rust en dynamiek. Die contrasten maken een werk echt spannend. Steeds meer ontdek ik ook dat ik ervan houd om een tijd lang helemaal met een bepaald beeld of een bepaalde plek bezig te zijn. Zo houd ik mij nu al 2 jaar intensief bezig met 1 plek in Amelisweerd waar hoefbladeren groeien. Ik hoop dat ik mensen door mijn werk anders kan laten kijken naar de werkelijkheid. Die is complex en verwarrend en tegelijkertijd ook wonderschoon gemaakt.

https://www.marjetvisscher.com/