Portraits with Pride

Portraits with Pride

Van 01 juli 2022 11:00 tot 07 augustus 2022 17:00

Bij Zandvoorts Museum

Geplaatst door Zandvoortsmuseum

Categorieën: tentoonstelling

Labels: Museum Zandvoort, museum, Zandvoorts Museum,

Gezien: 6862


 

Portraits with Pride

Na een onderbreking van twee jaar presenteert het Zandvoorts Museum in de zomermaanden opnieuw een tentoonstelling in het teken van Zandvoort Pride. 

Een collectieve expositie die in deze editie van Zandvoort Pride aan de hand van portretten een beeld geeft van een subcultuur. 

Een subcultuur die decennialang heeft moeten strijden, zichzelf heeft moeten overwinnen, zich heeft moeten bewijzen en die de laatste jaren steeds vaker en meer uitgesproken uit zijn eigen schaduw springt. 

Een subcultuur die voor velen nog steeds wordt beschouwd als “vreemd”, terwijl die eigenlijk veel dichterbij staat en in de huidige maatschappij veel meer is verweven dan je zou vermoeden. 

Evenals in voorgaande jaren stellen André Donker en René Zuiderveld de tentoonstelling samen.

Met Portraits with Pride presenteren de gastconservatoren van het Zandvoorts Museum een groep nationale en internationale kunstenaars, die allemaal een band hebben met wat voor velen nog steeds moeilijk uit te spreken, de “LHBTIQ scene”.

De kunstenaars laten portretten zien, maar hebben bij hun keuze het woord “portret” zeer vrij kunnen/mogen interpreteren. Hetgeen opnieuw een uiterst gevarieerde collectie kunstwerken heeft opgeleverd, die zonder meer verrassend kan worden genoemd.

IMG 8820 klein

Portraits with Pride is te zien in het Zandvoorts Museum te zien van 1 juli tot 14 augustus 2022

Tijdens Zandvoort Pride is er naast de tentoonstelling in het museum ook een expo te zien in het voormalige raadhuis. Van 1 tot 8 augustus is daar een artistieke presentatie waarvan de titel en de definitieve invulling voorlopig nog als verrassing geheim wordt gehouden.