• Start
  • DE ACADEMIE AAN ZEE

DE ACADEMIE AAN ZEE

Van 14 oktober 2022 11:00 tot 15 januari 2023 17:00
Geplaatst door Zandvoortsmuseum
Gezien: 9304


  

DE ACADEMIE AAN ZEE
Periode 14 oktober – 15 januari 2023

Vanaf 14 oktober organiseert de Wackers Academie en het Zandvoorts Museum een tentoonstelling met docenten en alumni van de academie.

Daarin tonen zij hedendaags werk, geïnspireerd door Zandvoort en omgeving. Het wordt een spannende overzichtstentoonstelling van figuratieve schilderingen, tekeningen en beelden.

De Wackers Academie is een particulier opleidingsinstituut en bestaat al bijna 40 jaar. De academie is ooit opgericht om de klassieke leerwijze in het kunstonderwijs niet verloren te laten gaan.

Er doen in totaal 14 deelnemers mee, waaronder 7 docenten:

Bart Holt/Frank Leenhouts/Luk van Driessche/Peter Smit/Robert Vorstman/Anna Khodorovich/Tatyana Yassievich

En 7 alumini:

Antoinette Andriessen/Dorien van Diemen/Maria Vashchuk/Marjet Visscher/Mirèse Mudde/Pepijn van den Wall Bake/Philine van der Vegte

In de ruimtes beneden zien we sterk figuratief werk, aangevuld met poëtische bijna fluïde objecten. Fel kleurgebruik versus ingetogen kleurgebruik.

Dat alles geïnspireerd op Zandvoort, de contrastrijke locatie midden in de duinen, aan het strand en de zee. Dat is toch een geweldige plek om je atelier op te zetten.

De ruimte boven is ingericht als werkatelier. Met ezels en verf, klei en boetseermateriaal. Er zullen regelmatig workshops gegeven worden zodat er echt sprake is van “De academie aan Zee”.

Tevens is er een indrukwekkende buitententoonstelling op de Boulevard van Zandvoort met het werk van de kunstenaars.

Logo Wackers