• Agenda

Van 28 juni 2019 16:00 tot 25 augustus 2019 17:00
Categorieën: tentoonstelling
Hits: 2609

Transgenders hebben het zwaar, blijkt uit landelijk onderzoek, en ook uit de foto’s van LH Weingartendie die hier u kunt bewonderen. De geportretteerden - transgenders in de breedste zin van het woord – hebben een bordje vast met daarop een vraag in tekst. Deze en andere vragen worden hen in het dagelijks leven gesteld. Pijnlijke vragen, intieme vragen, bizarre vragen.

En wat is er nog meer te zien? Zeven tekeningen van Fien en een uitleg.Fien is een vertederend stripmeisje, zwierig getekend in verschillende gemoedstoestanden. Ze is slachtoffer van discriminatie en uitsluiting.

De gemoederen van het meisje lopen uiteen.’Ze kan erg boos of diep verdrietig worden’. Of Fien trekt zich terug. Weg van de problemen, laat alles langs zich afglijden. Ook een manier om ermee om te gaan’. Fien kan iedereen zijn. De Marokkaans- of Turks-Nederlandse jongen die geen baan krijgt, een homostel dat hand in hand gaat en wordt uitgescholden of iemand met een visuele beperking met een hulphond die niet wordt toegelaten in een restaurant.

Het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland (BDK) is de antidiscriminatievoorziening (ADV) voor de regio Kennemerland. Het  is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor gelijke behandeling van een ieder die in Nederland verblijft. Wij behandelen en registreren klachten, geven advies, doen onderzoek en geven voorlichting op scholen en aan volwassenen. Met onze bijdrage aan deze Art With Pride expositie willen wij bewustwording creëren en vooroordelen tegengaan.