Art with Pride: Pride and Prejudice

Van 28 juni 2019 16:00 tot 25 augustus 2019 17:00
Categorieën: tentoonstelling
Hits: 2196

Onder de naam Pride at the Beach is er sinds twee jaar een parade door het dorp, een groot feest op het plein, verschillende feestelijke activiteiten op het strand.In het Zandvoorts Museum wordt door gastconservatoren Rene Zuiderveld en Andre Donker een indrukwekkende tentoonstelling ingericht. Hiermee is het Zandvoorts museum een belangrijk onderdeel van het jaarlijks evenement Pride at the Beach.De tentoonstelling gaat over fotografie en schilderkunst, kostuumontwerp en sieraden, beeldhouwwerk en multidisciplinaire kunst doorLHBTI kunstenaars gemaakt. In de Kunstboet (eerste verdieping) is er een informatieve tentoonstelling, samengesteld door Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. Dit gaat over vooroordelen, discriminatie en emoties. Daarin quotes vanuit diverse (Pink panel) onderzoeken en artwork.

Het Pride at the Beach evenement vindt plaats van 29 tot en met 31 juli . Het Museum doet daar uiteraard aan mee met een speciaal programma en openingstijden.Pride at the Beach is een kleurrijk LHBTI-festival in Zandvoort en is onderdeel van Pride Amsterdam. Welkom op de party’s in Zandvoort voor fun & sun en diversiteit. Een drie daags festival met een parade, muziek, tentoonstellingen, dansers, kunst en cultuur, strandwandeling, dragqueens, yoga, dj’s en films!

Programma Opening 28 juni:

16.15 uur       Opening Pride and Prejudicedoorwethouder Cultuur Ellen Verheij samen met de deelnemende kunstenaars.

16.30 uur      Optreden van de drie Stiletto’s.

Locatie          Zandvoorts Museum.

Rondom het Zandvoorts Museum wordt vanaf 28 juni Zandvoort Culinair georganiseerd, dus dit kan voor u een feestelijke combinatie zijn met culinaire en culturele activiteiten. Namens ons museumteam nodigen wij u van harte uit voor de opening in ons museum.

De volgende kunstenaars zijn aankomende maand te bewonderen in het Zandvoorts Museum.

Frans Franciscus, schilderkunst.
Franciscus en Franciscus, grafische, beeldende en schilderkunst Froukje van Tetterode, psychedelische popart
Darija Q, installaties, sculpturen, mixed media
Lidy Jacobs, mixed media