Historische Grand Prix Zandvoort

Van 30 augustus 2019 16:00 tot 03 november 2019 17:00

Dries bestuurde een HWM, Jan een Maserati. Dit jaar zouden Dries van der Lof en Jan Flinterman 100 jaar zijn geworden - een mooie aanleiding om ze in het zonnetje te zetten. Prijzen wonnen destijds ze niet, maar ze kwamen wel aan de finish en schreven daarmee het eerste hoofdstuk F1 historie in eigen land. Als alles goed gaat schrijft Max Verstappen volgend jaar een nieuw hoofdstuk!

Van 1952 maken we een sprong naar de jaren ’60: een jonge Zandvoorter, Wim Loos, maakte furore in toerwagens en sportwagens. Enzo Ferrari nodigde hem uit voor een test, in 1967 zou Wim misschien zijn F1 debuut maken in een scharlakenrode bolide. Maar voordat hij zijn talent aan de Commendatore kon tonen, verongelukte Wim tragisch op het circuit van Spa-Francorchamps. Wim Loos is nooit vergeten en krijgt in 2019 postuum de eer die hem toekomt, met de expositie in het Zandvoorts Museum en een boek getiteld “De onvervulde belofte van een natuurtalent”.

Van 30 augustus tot en met 3 november is de expositie over Dries van der Lof, Jan Flinterman en Wim Loos te zien in het Zandvoorts Museum. De racehistorie komt tot leven in onder meer foto’s, filmbeelden, schaalmodellen, posters en memorabilia. Rondom de expositie worden diverse evenementen georganiseerd zoals de parade op de zaterdag van de Historische Grand Prix en de boekpresentatie van “Wim Loos - De onvervulde belofte van een natuurtalent”.