Nieuwe stijlkamers: Zeezicht en Terug in de schoolbanken

Vanaf mei 2017 heeft het museum een nieuwe stijlkamer. De ruimte is ingericht als een klaslokaaltje uit de jaren ’60/’70 van de vorige eeuw. De stijlkamer is ingericht door Nina, een tweedejaars studente Cultureel Erfgoed in samenwerking met het Onderwijs museum te Dordrecht. De ruimte is door haar volledig onderste boven gekeerd en in een nieuw jasje gestoken. Ze wilde een ruimte creëren waar nostalgie centraal zou staan en waar de bezoeker in een waarheidsgetrouwe ensemble kon leren over de geschiedenis van Zandvoort. De ruimte hangt vol met originele klassenfoto’s van oud Zandvoortse schoolklassen, landkaarten, schoolspullen en meubilair. Voel je weer even kinds, schuif aan in de authentieke schoolbankjes en leer alles over de historie van Zandvoort!

De zolderruimte van het museum heeft in mei ook haar nieuwe opening gehad. Suzanne, ook tweedejaars studente Cultureel Erfgoed, heeft de ruimte omgetoverd tot een 3D schilderij van een strand. De ruimte is van top tot teen heringericht en in samenwerking met studenten aan de kunstacademie beschildert. Stap het mooiste droomstrand van Zandvoort binnen en hoor de zee suizen, voel het zand tussen de tenen kriebelen en luister naar het fluiten van de vogels en het lachen van spelende kinderen. Leer over het strand van Zandvoort, waarom zij zo belangrijk is wat haar functie vroeger geweest is. Leer over de vissers, de vislopers en de dorpsomroeper. En laat u betoveren door de hele dag durende zonsondergang!

comments