Museumpodium; rondleiding en klederdrachten Bob Gansner

Mieke Hollander van de Folkorevereniging De Wurf zal van alles uitleggen en vertellen over de bijzondere klederdrachten collecite van Bob Gansner.

De privé collectie van Bob Gansner is overgedragen aan Folklorevereniging de Wurf. De leden van de Wurf hebben er met liefde en zorg een uitgebreide kledingschouw van gemaakt, waar kleding van rond 1875 getoond wordt. Deze kledingschouw komt gedurende de expositie "Kust en kunst van bron tot zee" te staan in het Zandvoorts Museum.

Van mannendracht tot badvrouwen, van garnaal- en schelpenvisser tot werkvrouw. De kledendracht is uitgezocht en er zijn volledige beschrijvingen van hoe en wat er gedragen werd. Kortom, echt de moeite waard om te komen kijken en meer te komen weten over wat er toen gedragen werd.

Museumpodium Tijd 15.00-16.00 met koffie en thee Entree: 3,00 euro of museumjaarkaart

comments