Hollandse Meesters

Van 12 tot 18 juni veranderen internationale kunstenaars zand in kunst tijdens het Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort aan Zee. Daarmee gaat deze zesde editie van het EK Zandsculpturen twee maanden eerder van start dan andere jaren. Dit jaar is het thema Hollandse Meesters, geïnspireerd op Hollandse meesterwerken uit collectie van de Hermitage in Sint Petersburg. Er wordt samengewerkt met de Hermitage Amsterdam, de Rijksstudio, Escher in het Paleis, het Rembrandthuis, het Amsterdam Museum en het Zandvoorts Museum.

In het Zandvoorts Museum ziet u een tentoonstelling die samengesteld is uit beeldmateriaal van de grote musea. Zo leggen wij de verbinding met de originele schilderijen die u kunt bewonderen in de grote musea. Daarnaast tonen wij een aantal sculpturen van Eppe de Haan, Marlène Sjerps en Kitty Warnawa.

Marlène Sjerps ontdekte haar liefde en talent voor het beeldhouwen eind jaren tachtig. Vanaf dat moment ontwikkelde zij als autodidact en niet gehinderd door culturele ballast en andermans ideeën, een geheel eigen stijl die nog steeds schreeuwt om doorontwikkeling.

Galerie Atelier Open uit Amsterdam doet ook mee met 10 x 10 artists in het thema Hollandse Meesters, een kunstproject met een gevarieerd aanbod van honderden kunstwerken. Het EK Zandsculpturenfestival begint op 12 juni. De winnaar wordt op 18 juni bekendgemaakt. De kunstwerken zullen naar verwachting tot november 2017 te bewonderen zijn. De tentoonstelling “Hollandse Meesters uit de Hermitage” is van 7 oktober 2017 tot en met 27 mei 2018 te zien in De Hermitage Amsterdam.

      comments