Historische GrandPrix – Lotus

Op 4 juni 1967 won Jim Clark de Grand Prix van Zandvoort in een Lotus. Op zich was dat niet verrassend, dat had hij namelijk in drie van de vier voorafgaande jaren ook al gedaan. Hij deed het echter in een nieuwe auto, de Lotus 49-Ford Cosworth DFV. Daarmee luidde hij een nieuw tijdperk in, want de Ford Cosworth motor zou meer dan 15 jaar de Formule 1 domineren.

De Historische Grand Prix blikt dit jaar terug op die legendarische race van 1967. Het Zandvoorts Museum haakt hierop in met een expositie over de raceauto’s van Lotus. De Zandvoortse Lotus-historie begint in het jaar 1954 als Dan Margulies zijn Lotus mk.VIII aan de start brengt. Natuurlijk komen alle hoogtepunten aan de orde, zoals de Grand Prix overwinningen van Clark, Rindt en Andretti.

Maar wist u dat ook vele bekende Nederlandse talenten raceten met een Lotus? Mannen als Tonio Hildebrand, Rob Slotemaker, Wim Loos, Roelof Wunderink, Jan Lammers, Marcel Albers en zelfs Jos Verstappen. De Zandvoortse Lotus-historie komt tot leven in meer dan 100 foto’s, plus filmbeelden, schaalmodellen, posters, memorabilia en een echte Lotus 20 racewagen.

      comments