Art Walk Zandvoort

Geniet van kunst van internationaal niveau verdeeld over 6 locaties op wandelafstand door Zandvoort. Bij deze 3e editie exposeren ook diverse gerenommeerde gastkunstenaars bij het professioneel kunstenaars collectief ZAND Kunst & Cultuur.

Combineer de Art Walk met een strandwandeling en loop Beach Club Tien binnen voor de overzichtstentoonstelling en speciaal Art Walk Menu.

De kunstroute:
1. Atelier Corbani – van Speijkstr. 104 – Donna Corbani en Wouter Dam
2. Galerie de Vreugd en Hendriks – Kostverlorenstr. 57 – Marcel Witte, Heidi von Faber, Marlies Heere , Robert Daalmeijer , Aad Hofman, Noor Brandt en Arvee.
3. Oude Mariaschool – Koninginneweg 1 – Marlène Sjerps, Udo K. Geisler, Kees Juffermans en Monique van der Mije.
4. Atelier Akwaaba – Schelpenplein 12 – Ellen Kuijl en Anneke Peereboom
5. Zandvoorts Museum – Swaluestr. 1 - Fabrice Hund
6. Beach Club Tien – Strandafgang de Favauge 10 – Overzichtstentoonstelling Kunstroute

In het Zandvoorts Museum
Fabrice Hünd ( 1961 ) beoefent na het behalen van zijn diploma aan de Rijksakademie der beeldende kunsten te Amsterdam het vak van kunstschilder al ruim 35 jaar.

Na een lange weg van experimenteren met materiaal en gereedschap heeft hij een eigenzinnige en authentieke stijl gevonden, die niet in een –isme is te duiden, tenzij men wil spreken van Fabricisme.

Fabrice gebruikt elke mogelijke ondergrond om deze te bezielen met zijn dansende lijnen, sprekende kleuren en oervormen. Hij gaat uit van de picturale kracht van de beelden en in zijn beelden is altijd beweging, waardoor deze nooit vervelen. In de tachtiger jaren werd Fabrice bekend om zijn wandschilderingen in de openbare ruimte.

Sinds 2006 maakt Fabrice gebruik van de mozaïektechniek, die hij ziet als “schilderen met scherven”. In Amsterdam zijn 5 Megamozaïeken van zijn hand te vinden; duurzame kunstwerken, opgebouwd uit gerecycled keramiekmateriaal, glas, natuursteen, potscherven en resten van delftsblauwe tegels.

Fabrice werkt graag in de openbare ruimte, maar in zijn atelier op de Jacob van Lennepkade 137 te Amsterdam kan hij zich in alle rust kan wijden aan zijn grote passie: de schilderkunst.

      comments