Pride@thebeach Art with Pride

Van 06 juli 2018 tot 19 augustus 2018
Categorieën: tentoonstelling
Hits: 494

Onder de naam Pride at the Beach vond vorig jaar voor het eerst Zandvoort Gay Pride plaats. Naast een parade door het dorp, een groot feest op het plein, verschillende feestelijke activiteiten op het strand, presenteerde het Zandvoorts Museum een kleine tentoonstelling met een “roze randje”. Het succes van zowel Pride at the Beach als ook van de tentoonstelling, met werk van de Amsterdamse fotograaf René Zuiderveld, heeft ertoe geleid dat Zandvoort ook dit jaar uitgebreid aandacht aan Gay Pride gaat besteden.

Directie en gastcuratoren (André Donker en René Zuiderveld) van het museum presenteren daarom dit jaar met trots een collectieve tentoonstelling onder de titel Art with Pride.

Van begin juli tot en met half augustus zal het gehele museum in het teken staan van “homo-kunst” (zonder echter uitputtend en diepgravend de vraag te stellen of homo-kunst nou eigenlijk wel bestaat of dat het heel simpelweg kunst is die toevallig door homo’s wordt gemaakt).

Die vraag zouden we juist graag aan de bezoekers willen stellen door een gevarieerde presentatie kunst te presenteren. Van fotografie tot schilderkunst, van kostuumontwerp tot sieraden, van beeldhouwwerk tot multidisciplinaire kunst.