Wonen in Zandvoort vroeger en nu

Doelstellingen
Dit project voor leerlingen van groep 1 en 2 heeft als thema ‘wonen’. Leerlingen verdiepen zich tijdens het project in wonen in hun eigen omgeving. Hoe woonden de mensen vroeger, wat zijn de verschillen met wonen nu en hoe wonen de leerlingen zelf? Ze maken kennis met allerlei begrippen die te maken hebben met het thema, zoals de kenmerken van Zandvoortse huizen, maar ook de inrichting van hun eigen huis en voorwerpen van vroeger die we nu niet meer kennen.

Werken met de leskist
Op deze website staan meer dan veertig lesbeschrijvingen in verschillende vakgebieden.
Per les staat precies beschreven welke materialen nodig zijn. De meeste materialen zijn kant en klaar in de leskist te vinden; als er materialen van school nodig zijn, staat dit aangegeven in de lesbeschrijving.
Kopieerbladen zijn bij deze lesbeschrijving als PDF geplaatst. Als u bent ingelogd kunt u het materiaal downloaden.

Duur van het project
Iedere leerkracht kan zelf bepalen hoeveel tijd aan het project wordt besteed en welke lessen gekozen worden.

Bezoek aan het Zandvoorts museum
Aansluitend op dit project heeft het Zandvoorts museum een speciaal kleuterprogramma samengesteld.
Maak dus snel een afspraak voor een bezoek!